LOTTE VAN DRUNEN DOET WEDSTRIJDRITME OP IN DE DUTCH MX SEASON OPENER IN LIEROP

Lotte van Drunen heeft in de Dutch MX Season Opener in Lierop wedstrijdritme opgedaan. Op voorhand wist Lotte niet hoe ze er voor stond en was daarom blij dat ze in Lierop een wedstrijd kon rijden. Samen met een aantal andere dames reden ze samen in de 125cc klasse. In de tijdtraining had Lotte de pech dat ze pas laat de tijdtraining in ging. Ze wist dat ze haar snelste ronde in haar eerste poging neer moest zetten omdat de baan steeds sneller werd. Lotte kwam uit op een twaalfde tijd en was hier verre van tevreden mee.

Voor de eerste manche werd het circuit goed verkend en ze was er klaar voor om van start te gaan. Toen het starthek viel, reageerde ze scherp en wist kopstart te pakken. Een volle ronde wist ze de eerste plaats vast te houden om vervolgens zoals verwacht iets terug te zakken. Na een manche van 25 minuten kwam ze van de 39 rijders op een zesde plaats over de finish. Lotte was heel blij met haar rijden en haar snelheid waardoor ze tevreden terug keerde naar de bus.

Tussen de eerste en tweede manche werd uit voorzorg de koppeling vervangen maar helaas pakte dit ten nadele uit voor Lotte. Toen het vijf seconden bordje te voorschijn kwam, voelde Lotte dat de koppeling niet geheel ontkoppelde en verloor hierdoor haar concentratie. Ondanks dat kwam ze toch goed weg toen het starthek viel maar werd in de eerste bocht te ver naar buiten geduwd. In de eerste paar ronden ging het rijden niet lekker maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan. Ze wist er toch nog een tiende plaats uit te halen en hier zijn Lotte en het team tevreden over.

In de komende weken zal er aan de laatste verbeterpunten gewerkt gaan worden zodat ze over een kleine drie weken klaar is om in Sardinie aan het wereldkampioenschap dames te beginnen.

Fotocredits Eric Laurijssen, Niek Kamper, Kaj de Wilt

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *